Skip to main content

Aan het woord

‘De beursvloer heeft ons veel opgeleverd’ aldus Anna Kief, medewerkster van de Wereldwinkel Breukelen, die samen met collega Ada Bomers op de beursvloer aanwezig was. ‘Wij hadden de brochure van de Speel-o-theek gezien die tot stand was gekomen via een match op de Beursvloer en waren inmiddels zelf ook toe aan een professioneel exemplaar. Samen met nog enkele andere wensen stond deze op ons lijstje. 
Op de Beursvloer kwamen we in contact met de heer Kuijt van Nyenrode Business Universiteit waarmee onze wens voor een brochure vervuld werd. Zij zouden zorgen voor het ontwerp en productie van de brochure en als tegenprestatie zou de Wereldwinkel een vitrine met producten plaatsen in het Albert Heijn gebouw op Nyenrode. Vanaf vandaag hebben we dus deze prachtige brochure die door Luuk van der Scheer van Nyenrode Business Universiteit  werd vormgegeven en geproduceerd. Een stijlvol visitekaartje waarmee de Wereldwinkel zich overal  kan profileren. Bovendien hebben we van hun onlangs een laptop gekregen voor presentaties in onze winkel. Wij zijn heel blij met deze prettige samenwerking ’. 

 

Scouting Niftarlake had zich goed voorbereid. Alle bedrijven waren via de website bekeken en ze hadden een selectie gemaakt van die bedrijven die ze op de beursvloer wilden benaderen. Het enige waar ze een beetje bang voor waren was de formele sfeer…

Dat viel gelukkig reuze mee want die was er helemaal niet. Eigenlijk viel alles mee want ook het contacten leggen, het regelen en onderhandelen ging veel gemakkelijker dan gedacht. Saskia Klein Meuleman: ‘Het leukste zijn de matches die spontaan ontstaan uit een onverwachte hoek zoals bv die met Peugeot. Daar zijn wij hartstikke blij mee en dat vind ik persoonlijk de leukste match.’

Zij gingen met 9 matches naar huis waaronder ook enkele matches die vallen onder het thema duurzaamheid zoals de match met de Milieudienst Noord-West Utrecht. Deze gaat voor hun een energiescan uitvoeren met als doel geld te besparen voor ‘leuke dingen’.

 

‘In de eerste plaats hebben we onze wensen kunnen vervullen’! Aan het woord is Jacob Oostwoud Wijdenes, voorzitter van de stichting samenwerken in Breukelen beter bekend als het SWIB. ‘Maar verassend was dat we ter plekke ook enkele cursussen hebben kunnen regelen. Daar hadden we nog niet eerder aan gedacht om dat op de Beursvloer te doen.

Toen Lyanne Metz van Lyanne Metz Makelaardij ons een voorstel deed voor een nieuwe cursus 'de onroerend goed tafel' werden wij wakker. Dat kan natuurlijk ook!!! Toen die geregeld was, zijn we er zelf actief naar op zoek gegaan. We hebben de bereidheid van Nyenrode voor twee rondleidingen , iets wat we al jaren graag willen. Op die manier hebben we ook een match gemaakt met All Bakers BV, de bakkerij van Niek de la Haije,  voor een rondleiding en een match voor een kijkje achter de schermen van Pauw bedrijven.

We hebben verder ook een 'in principe' match met een zangkoor uit Maarssen voor een cursusavond. Omdat zij niet het mandaad hadden hebben we dat niet in de boeken durven zetten maar ik denk dat het wel goed komt. Al met al een rijke oogst zou ik zeggen.’

 

De Speel-o-theek is erg blij met de matches die ze gemaakt hebben op de Beursvloer. Annelies Oude Nijeweeme reageert verheugd: ‘Wij wilden erg graag een aantrekkelijke brochure die onze professionele aanpak weerspiegelt.Omdat wij hiervoor niet de financiële middelen hebben bood de Beursvloer ons een mooie kans om dit gerealiseerd te krijgen. Inmiddels is de nieuwe brochure er en zijn wij hier heel enthousiast over.  Saskia Ottenhof van NIKSdesign heeft voor ons het grafisch ontwerp gemaakt en de Rabobank , een andere match die we op de Beursvloer gemaakt hebben, heeft voor ons  deze brochure geprint’.

 

Jongerencafé FreeStyle in Kockengen is een plek waar jongeren van 12 tot 16 jaar elkaar in een positieve omgeving kunnen ontmoeten. Egbert de Boer, oprichter van jongerencafé FreeStyle, heeft altijd iets met jongeren gehad. In zijn jeugd hing hij veel rond in het dorp en toen al vond hij dat dat eigenlijk wel anders zou kunnen. Het idee voor een jongerencafé, de groep die ‘overal buiten valt’, was geboren en werd in 2006 begonnen  met het organiseren van activiteiten. ‘Wij creëren een positieve en veilige omgeving waar ouders hun jeugd met een gerust hart naar toe kunnen sturen’ aldus Egbert de Boer.’Om het teamgevoel te benadrukken vinden wij het leuk als ze allemaal hetzelfde shirtje dragen. Bovendien kunnen wij snel zien wie bij onze groep hoort als wij een activiteit buiten Kockengen hebben. Dus hebben wij op de Beursvloer een match gemaakt met Max de Kriek die als hoekman op de Beursvloer aanwezig was. Hij heeft ons de bedrukte T-shirts geleverd waar wij heel blij mee zijn’.

 

Stichting “Het Boffertje” is vijf jaar geleden opgericht om mensen met een verstandelijke handicap in de gelegenheid te stellen 1x per 14 dagen bij elkaar te komen. Gezamenlijk wordt er dan gegeten en onderneemt men leuke activiteiten. Renée Herfkens bezocht voor de eerste keer de Beursvloer en vertelt over de positieve spirit en het enthousiasme waarmee iedereen elkaar aanspreekt en aansteekt en over het opgeleverde resultaat. “In 2009 heeft “Het Boffertje”  haar eerste lustrum kunnen vieren mede door ondersteuning van de gemaakte deals op de BeursvloerBreukelen. Zo is er een voorstelling door de ‘de Boffers’ ingestudeerd die tijdens het lustrumfeest,met de nodige nervositeit vooraf, uitgevoerd werd in Theater 4en1. De huur van de ruimte was een match met de Gemeente, het ontwerp van de uitnodiging was van Niks Design en de live muziek werd door Finishing Touch geregeld. Leuk om te vermelden is dat ook ondernemers die niet aanwezig waren op de Beursvloer zich laten inspireren door de reeds gemaakte matches want spontaan is de catering verzorgd door Sonja Turnhout van ATO Culinair. De enthousiaste en spontane reacties van ‘de Boffers’, die koppies…, die vergeet je niet snel’! Er kan dus gerust gesteld worden dat door Maatschappelijk Betrokken Ondernemers het feest een succes is geworden. Stichting “Het Boffertje” zal dan ook zeker niet ontbreken op de volgende Beursvloer.