Skip to main content

Nyenrode: denkers, maar vooral doeners

Fri, 08/26/2011 - 00:00

‘Als onderneming die zich betrokken voelt bij de samenleving doen wij graag mee aan de Beursvloer’, zegt Wilbrand Kuijt, facility manager van Nyenrode Business Universiteit. ‘Het concept spreekt ons erg aan. Wij onderscheiden ons van andere universiteiten omdat wij niet alleen denkers maar ook doeners zijn en vooral praktisch aan de slag willen. Daarom vinden wij nauwe aansluiting bij bedrijven.’ En omdat Nyenrode duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, was een match met Wereldwinkel Breukelen gauw gemaakt.

Een van de matches die Kuijt op de Beursvloer maakte was dat Nyenrode Business Universiteit een brochure ontwierp en produceerde voor de Wereldwinkel. In ruil daarvoor plaatste de Wereldwinkel enkele vitrines met haar producten in het Albert Heijn gebouw van Nyenrode.

‘Nyenrode Business Universiteit staat voor alle aspecten van duurzaamheid’, aldus Kuijt. ‘Duurzaam leiderschap, duurzaam onderhoud van het landgoed, duurzaam inkopen, noem maar op. Wij verbinden onze naam dus wij graag aan die van de Wereldwinkel: door hun producten hier op Nyenrode aan te bieden en door te onderzoeken of structurele samenwerking op het gebied van inkoop mogelijk is. Een win-win situatie dus’.

""