Overslaan en naar de inhoud gaan

Snoeien in het bos van Gunterstein

door Marieke van Blokland 

Dankzij een Beursvloermatch was ZZP SV zaterdag 14 januari jl. te gast op Gunsterstein in Breukelen om bomen te knotten op het landgoed. Na een wandeling over de Lindelaan en verder door het parkbos, gingen de enthousiaste zzp’ers en wat meegebrachte familieleden aan de slag onder de bezielende leiding van Arnold en Joop. 
Tussen de zzp’ers bevond zich ook een professionele boomverzorger: Gerrit Verhoef van Symbio uit Loenersloot. Hij gaf handige instructies hoe takken te knippen en hoe snoeischaren te gebruiken. Bruikbare tips waar sommige zzp’ers met een eigen tuin meteen voordeel van hadden… 
Jong geleerd is oud gedaan; de 9-jarige Justin de Breij kwam met zijn opa mee. De bestuursvoorzitter ZZP SV Steven Rosman bleek heel mooi te kunnen zagen en Ingeborg Koot en Marie Madeleine Claassen lieten zien dat ook dames prima bomen kunnen knotten. Het was een prachtige, windstille en zonnige dag. Een ideale dag om buiten de handen uit de mouwen te steken. En samen zagen en snoeien is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een korte pauze kregen de harde werkers fruitsap mede afkomstig van de appels en peren uit de boomgaard van Gunsterstein en geperst door Schulp. Een heerlijk streekproduct.
De middag werd afgesloten met warme chocomel en de uitnodiging om in het voorjaar terug te komen voor een wandeling over het landgoed. Het parkbos is voor het publiek opengesteld. Bezoekers kunnen gebruik maken van de tweede ingang aan de laan van Gunterstein. De binnentuin is niet voor publiek toegankelijk, maar de prachtige sequoia is vanaf het pad te zien en de kans bestaat dat u ijsvogels aantreft.