Overslaan en naar de inhoud gaan

Pannenkoeken eten met het Rode Kruis Maarssen

Donderdag, 29 maart 2012,  is het Rode Kruis in Maarssen pannenkoeken gaan eten met een aantal ouderen en hulpbehoevenden in restaurant Geesberge.

Als resultaat van de Beursvloer Stichtse Vecht is dit evenement, met ondersteuning van vrijwilligers van de Rabobank Hilversum Vecht- en Plassen, georganiseerd.

Het was een drukte van belang in de hal van woon- zorgcentrum Maria Dommer waar de gasten van het Rode Kruis, de eigen vrijwilligers en de vrijwilligers van de Rabobank Hilversum Vecht en Plassen zich om 15.00 uur hadden verzameld. Ondanks het wat frisse weer werd toch vol goede moed vertrokken voor de wandeling met rolstoelen langs de Vecht naar restaurant Geesberge. Het was een mooie tocht; eerst door de grote tuin van Goudestein en vervolgens  langs prachtige huizen en tuinen aan de Vecht.

Wat smaakten de pannenkoeken lekker, men was er wel aan toe! Aan tafel ontstonden vele geanimeerde en soms ook dieper gaande gesprekken. Enerzijds zijn er de gasten die vaak enkele generaties ouder zijn en fysieke beperkingen hebben en anderzijds de medewerkers van de bank die veel jonger zijn en nog een heel leven voor zich hebben. Een mooie gelegenheid om elkaars leefwereld beter te leren kennen en te begrijpen!

Om 16.45 uur werd de terugtocht weer aanvaard.  In optocht reden de rolstoelen achter elkaar aan en werden ook de twee kleine maar steile heuveltjes genomen maar de sfeer bleef prima! Een half uurtje later was iedereen weer terug bij Maria Dommer. Er werd hartelijk afscheid van elkaar genomen en vervolgens keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts.