Skip to main content

Tai Chi en Mult Culti buffet tijdens burendag in Over Noord

Een stralend zonnetje was het teken dat het gezellig zou worden tijdens de burendag in de speeltuin aan de Vrijheidslaan in Breukelen.

Wijkcentrum Over Noord had alles uit de kast gehaald om er op 21 september een echt gezellige dag van te maken.

Door een match te maken met Soyla, bekend van de organisatie van de beursvloer, werd een deel van de organisatie uitgevoerd door Rietje Beeren.

Er werden contacten gelegd met Jannie Mulder, docente Tai Chi, om de dag gezond te starten. Om 10.00 uur kon jong en oud meedoen aan een les Tai Chi. Ook kijkende mensen besloten mee te doen en voegden zich toe aan het groepje deelnemers dat dan ook gestaag uitgroeide.

Daarna ging de vrijmarkt van start en volgden er diverse optredens van lokale  beroemdheden.  Dit kan uiteraard niet zonder deugdelijke geluidsinstallatie, ook een match van de beursvloer,  die door Avex werd geleverd.

Het klapstuk was de afsluiting van de dag met een Multi Culti buffet. Hiervoor werden inwoners uit Breukelen benaderd met een andere culturele achtergrond. Zo namen mensen uit o.a. Iran, Marokko, Somalië, Congo, de Molukken maar ook Nederland deel.

Ze hadden allemaal heerlijke gerechten gemaakt en voor slechts € 5,- per bordje waren dan ook alle schalen in zeer korte tijd leeg… Dit smaakt zeker naar meer.